Over ons

Transport, verhuur & opslag in Noord-Holland

Maak gebruik van onze jarenlange ervaring!

Wat voor transport, verhuur of opslag wensen u ook heeft. Neem gerust contact met ons op. Samen kijken we graag verder naar de mogelijkheden voor uw vraag.

Schoorl van der Veldt

Over ons transportbedrijf

Hoe het begon

Familiebedrijf Schoorl v.d. Veldt is ontstaan in het begin van de vorige eeuw. Piet Schoorl had zijn bedrijf gevestigd aan de Hagelingerweg in Santpoort-Noord. Hij verrichtte in eerste instantie loonwerk, maar wendde zich later tot het vervoer van goederen. Toen zijn zonen Arie en Wim Schoorl ook voor het bedrijf kwamen werken, werden de eerste vrachtwagens gekocht. Het bedrijf P. Schoorl & Zn. was geboren. Wim verzorgde het transport van verschillende soorten vee en Arie reed voornamelijk staal van de Hoogovens. Daarnaast bestonden de werkzaamheden ook uit het vervoer van bomen. Destijds sloot het bedrijf zich aan bij de Blauw Band, wat tegenwoordig de IJmond Transportgroep BV heet. Door plannen van de gemeente moest het bedrijf noodgedwongen verhuizen. Een nieuwe locatie werd gevonden op de Rijksweg 339 in Santpoort-Noord. Later zou dit stuk grond onder de plaats Velserbroek vallen.

1986
1986

In 1986 namen Peter en Gert (de zonen van Wim) en Peter (de zoon van Arie) het transportbedrijf Van der Veldt over. Dit verhuis- en transportbedrijf was gevestigd in de Hoofdstraat van Santpoort-Noord. Samen met hun vaders richtte Peter, Gert en Peter het bedrijf Schoorl v.d. Veldt VOF op. Het werd een bloeiend bedrijf met diverse bedrijfsactiviteiten.
Naast het transporteren van goederen, werden ook verhuisdiensten, kraanwerkzaamheden en opslagmogelijkheden aangeboden. Toen Arie en Wim de pensioenleeftijd bereikt hadden, stapten ze uit het bedrijf en gingen de twee broers en neef verder als Schoorl v.d. Veldt B.V.

2001
2001

In 2001 was het bedrijf aan uitbreiding toe en werd er het nodige verbouwd en aangebouwd. Achter het toenmalige pand werd een grote, verwarmde opslagloods geplaatst.
Hierdoor werd het mogelijk om diverse goederen, maar ook verhuiscontainers een warm en droog onderdak te bieden. Een gedeelte van de oude loods werd verbouwd tot een kantine en kantoor.

2012
2012

Ondertussen is ook de nieuwe generatie Schoorl werkzaam in het bedrijf. Rob, de zoon van Peter, is al enkele jaren werkzaam als chauffeur. Ook Mark, zoon van Gert, ambieert een loopbaan binnen het bedrijf.

2018

Peter Schoorl draagt het stokje over aan zoon Rob die mede aandeelhouder wordt. Vincent Betjes wordt tevens mede aandeelhouder en gaat zich bezig houden met de dagelijkse aansturing en commerciele activiteiten
Naast het transporteren van goederen, werden ook verhuisdiensten, kraanwerkzaamheden en opslagmogelijkheden aangeboden. Toen Arie en Wim de pensioenleeftijd bereikt hadden, stapten ze uit het bedrijf en gingen de twee broers en neef verder als Schoorl v.d. Veldt B.V.

2019
2019

Mark Schoorl, zoon van Gert komt het team versterken als chauffeur / autolaadkraanmachinistNaast het transporteren van goederen, werden ook verhuisdiensten, kraanwerkzaamheden en opslagmogelijkheden aangeboden. Toen Arie en Wim de pensioenleeftijd bereikt hadden, stapten ze uit het bedrijf en gingen de twee broers en neef verder als Schoorl v.d. Veldt B.V.

2020
2020

Er wordt meer ingezet op bouwmaterialentransport en het wagenpark wordt uitgebreid met een meeneem heftruck om deze markt beter te kunnen bedienen.

Alles in eigen beheer

Een compleet wagenpark voor al onze werkzaamheden

Iedere klus is anders en om al onze klanten van dienst te kunnen zijn beschikt Schoorl van der Veldt over een compleet wagenpark bestaande uit;

  • ……
  • ……
  • ……
  • ……
  • ……

Veilig en verantwoord

Niet alleen gespecialiseerd, maar ook gecertificeerd

........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Family Business Award
Family Business Award

We believe that partnerships are fundamental to our growth. We'll seek the highest quality global forwarding services.

Excellence in Exporting
Excellence in Exporting

When we communicate, we are honest and direct. We won't make excuses, simply offer you a concrete solutions.

Top Leading Global Trade
Top Leading Global Trade

As a logistics solutions provider, we’ll monitor your logistical objectives and make sure all your logistical activities.

Maak gebruik van onze expertise